2018 Výstava Tautenhain

 

Loňského roku byla saská výstava mladých králíků zrušena, proto jsme se na letošní ročník o to více těšili. Nicméně vloni za zrušením stál plošný zákaz konaní výstav z důvodu výskytu králičího moru v Německu, letos konání ohrožovalo všudypřítomné vedro, které našim srstnatým svěřencům, co si budeme povídat, svědčí pramálo. Nutno ale podotnout, že masivní betonová konstrukce haly, ve které je výstava tradičné konána, a ve které se jinak skladují brambory, zajistila králíkům jakž takž teplelnou pohodu, byť rtuť teploměru venku odpoledne dosahovala šestatřicítky!

Už předloni, kdy jsme výstavu navštívili prvně, jsme věděli, že se zde dá dobře (a na německé poměry levně) nakupovat chovný materiál a nejiné cíle jsme měli i tentokrát. Z přehledu přihlášených zvířat jsme si přáli pořídit 4 kusy králíků a tento požadavek jsme prostřednictvím př. Josefa Zusky předali už předem pořadateli. Pořadatel je koneckonců místní spolek, ve kterém má své členství i řada českých chovatelů. Náš vděk za rezervaci jednoho samce marburského a jednoho novozélandského červeného, obou ve vysoké kvalitě, tudíž směřoval jednomu z hlavních organizátorů a významnému chovateli a posuzovateli králíků dr. Michaelu Dathemu. Krom rezevovaných jsme ale ještě "přikoupili" další 3 králíky a plný kufr přepravek jsme doplnili dvěma pytli granulí. 

I přes klimatizaci běžící doslova na plný výkon nebyli králíci po dvouhodinové cestě domů v úplně nejlepším stavu, ale přežili to nakonec všichni. Na závěr se sluší dodat, že na této výstavě předvedlo svá zvířata 8 českých vystavovatelů, dva z nich - př. Kouša a Petr obdrželi titul zemského mistra a tři chovatelé (př. Kouša, Petr a Zuska) obdželi predikát 97 bodů na celkem 6 zvířat. Inu na další úspěchy v letošním roce je mají čeští chovatelé, snad, zaděláno...

Kompletní katalog naleznete na této stránce