Podzimní výstava 2021

Je skoro až neuvěřitelné, že od poslední výstavy uplynuly dva roky! Ovšem všihcni známe důvody, proč tomu tak bylo - koronavirus. Za poslední dva roky se nemohlo díky všelijakým omezením konat kde co, děti nechodily do školy, někdo ani do práce, kulturní a spolkový život se zastavil. Velmi, opravdu velmi jsme se obávali opětovného podzimního uzavření tak, jako tomu bylo vloni. To se ale prozatím nestalo, a tak se naše výstava mohla, za dodržení stanovených podmínek, konat. A bylo už na čase. Výstava je nejen jistou kulturně-společenskou akcí naší obce, ale i nezanedbatelným příjmem našeho rozpočtu a konečně i kýženou tmelící akcí našeho spolku. Ono totiž dlouhodobě nestačí jen občas udělat schůzi, nebo tu a tam něco vylepšit na areálu, nebo když se pár lidí sebere a jede někam na výstavu apod. Vlastní výstava je prostě něco jiného, něco, na co se leckdo těší a konání celé výstavy od začátku do konce ho baví. 

Tak, jako mnoho spolků kolem nás jsme i my museli řešit nešťastné události poslední doby. Jeden člen nás navždy opustil, další díky věku už zkrátka nemohou fyzicky vykonávat na výstavě to, co by chtěli. Bohužel s tím se musíme smířit a třeba i o to víc si vážit úsilí a práce, kterou zde vykonali. Těší nás ovšem naproti tomu, že členská základna spolku neklesá a do spolku přibyli noví členové a ještě víc nás těší, jak aktivní bylo jejich zapojení na proběhlé akci!

Na výstavě samotné bylo vidět, jak jsou lidé rádi, že se vidí, že se mohou potkat a řešit chovatelské radosti a strasti, kterých letos, například díky vlhkému létu a výskytu komárů, nebylo vůbec málo. Ten Nejvyšší nám přál a daroval nám na víkend krásné slunečné počasí. Snad i to přispělo k velmi dobré návštěvě i prodeji zvířat - těch se prodalo za více jak 50 tis. Kč! Zkrátka a dobře byla to prima akce, která jen tak mimochodem také přinesla první ocenění 97 bodů na králíka v historii našich výstav, a jen se teď modlit, abychom na ní mohli v poklidu o velikonocích navázat :-)

KOMPLETNÍ KATALOG S OCENĚNÍM JE ZDE