2018 ZO ve filmu

 

Aktualizováno 25. 3. 2021

Rok 2018 je pro náš spolek výjimečný, to ostatně všude uvádíme už od jeho začátku. Váže se k němu několik výročí, která jsou pro nás v souvislosti se spolkem významná, zejména pak s ohledem na rok 1968, kdy náš spolek byl založen.

A dnes, 21. 8. 2018, kdy si připomínáme (rovněž) 50 let od vpádu vojsk Varšavské smlouvy, která negativně a nezvratně tolik poznamenala nejednoho našince, přinášíme pozitivní informaci z činnosti spolku. Ten naštěstí rokem '68 tolik poznamenán nebyl a od samého počátku své činnosti hýřil aktivitou směřující k trvalé chovatelské prosperitě.

A právě naše aktivita a pověst patrně stála za tím, že jsme byli o letošních prázdninách osloveni jednou filmovou produkcí, jestli bychom se se svými zvířaty nemohli podílet na výrobně nového českého filmu, resp. jak jsme se dozvěděli později, seriálu Kameňák. Není jistě třeba dlouhého pojednání o tom, že souhlas s takovou nabídkou přišel v podstatě okamžitě, ono ne každý den člověk takovouto nabídku dostane a jakákoli forma prezentace naší činnosti a zvířat samých je ku všeobecnému prospěchu.

Pro Jiřinu Bauerovou, Pavlu Kocábkovou (i s Kubou), Karla Mariana a Davida Rameše se jednalo o velice zajímavou zkušenost a nabídky na takového strávení jednoho prázdninového dne rozhodně nelitovali. O to víc, že všichni nakonec měli možnost tvořit i „kompars“ v jedné ze scén, která nám vůbec nebyla cizí, protože v té šlo o prohlídku chovatelské výstavy…

Tento díl seriálu Kameňák byl v premiéře odvysílán prostřednictvím voyo.cz dne 4. 2. 2021 a jmenoval se Zabijačka. Na voyo.cz je pro registrované uživatele ke shlédnutí.